Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Saját közösségi oldalán jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök, hogy a legújabb gazdaságvédelmi intézkedések jegyében a kormányzat meghosszabbítja a hitelmoratóriumot. (Kiemelt fotó: a hódmezővásárhelyi polgármesteri hivatal 2019 februárjában.)

A legfontosabb intézkedések közé tartozik, hogy

  • július elsejéig meghosszabbítják a hitelmoratóriumot, csak annak kell a bankhoz fordulnia, aki továbbra is szeretné törleszteni hitelét. Ezt egyébként már korábban is bejelentették.
  • A korábban elrendelt járványügyi intézkedések miatt az ideiglenes bezárásra kényszerült vállalkozásokat decemberben és januárban a bérköltségek kétharmadának átvállalásával támogatja a kormányzat. A vendéglátóhelyek, szállodák mellett ezt a támogatási formát kiterjesztik a magántulajdonú buszos vállalkozásokra.
  • A kkv-k és az egyéni vállalkozások ipariűzési adóját a jövő év elejétől a felére fogják csökkenteni. A 25 ezer fő alatti települések majd a kormánytól fognak támogatást kapni, a nagyobb települések helyzetét azonban egyenként tekintik át.
  • A gyereket nevelő és a váró családok lakásfelújítási támogatásban részesülhetnek. (Szintén korábban bejelentett intézkedés – szerk.)

Az iparűzési adó felére csökkentése, a nagyvárosok esetén óriási csapást jelenhet az önkormányzatokra nézve. Nemcsak ellenzéki, de kormánypárti politikusok is ellenezték a tervet. Korábban még Tarlós István is rendkívül rossz ötletnek tartotta. A miniszterelnök azzal indokolta az intézkedést, hogy

“ők adják a legtöbb munkahelyet, egyúttal a legsérülékenyebbek is járvány idején.”

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares