Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Az új jármű már tavaly júliusban megérkezett Földeákra, csak a szakhatósági eljárások, honosítás, forgalomba helyezés sokáig tartott.

A földeáki önkormányzat tájékoztatása szerint a hátsó tűzoltó létra visszajelző rendszerét is kiépítették, ezzel az autó megkapta a forgalomba helyezéshez szükséges ,,Megfelelőségi nyilatkozatot, igazolást”, amely nélkül nem lehetett azt használatba venni. December 29-én pedig az éves műszaki vizsgára viszik.

A község egy határon átnyúló pályázat segítségével tudta megvásárolni a járművet, a partner település az 1.300 lélekszámú romániai Valkány volt. A projektben 70-70 millió forintot kapott a két település, Földeák még 10 millió forint önerőt tett hozzá.

A község közlése szerint a tűzoltóautó az önkormányzat tulajdonában marad a pályázati kiírás értelmében és üzemeltetésre adja azt át az Önkéntes Tűzoltó Egyesület részére.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá