Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Fejenként 1,38 milliárd forintos állami támogatást kapott önkormányzati feladatok ellátására Békéscsaba, Debrecen, Győr, Kaposvár, Kecskemét, Nyíregyháza, Sopron, Székesfehérvár, Szolnok, Veszprém és Zalaegerszeg – olvasható a december 24-én megjelent Magyar Közlönyben, számolt be róla a 24.hu.

Nem lesz nehéz kitalálni mi a közös pont a fent említett városokban: mindegyik Fidesz vezetőséggel rendelkezik, ebben a kategóriában egyetlen olyan város sincs, melyet ellenzék irányítana. Ez azért is remek karácsonyi ajándék Orbán Viktortól, mert a járvány okozta gazdasági károk enyhítésére hivatkozva nemrégiben bejelentette, hogy a felére csökkentik az önkormányzatokhoz befolyó helyi iparűzési adó mértékét, kvázi ezzel a lépéssel kivéreztetve az önkormányzatokat.

Természetesen az ellenzéki vezetésű településekről sem feledkeztek meg: Eger például 600 millió forintot költhet az egri vár fejlesztésére, Miskolc pedig 700 milliót a miskolctapolcai fürdő üzemeltetésére. A különbség csak annyi, hogy ezek címzett pénzt kaptak, vagyis nem költhető szabadon működésre a támogatás, ellentétben a fideszes városokkal, amik az iparűzési adó csökkentéséből adódó bevételkiesést pótolni tudják a kapott támogatásból.

Tegnap az önkormányzatok kivégzése ellen tiltakozott 38 nagyvárosi, valamint kerületi polgármester és lekapcsolták az ünnepi díszkivilágítást több városban.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá