Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Orbán Viktor Facebookon jelentette be, hogy véglegesítették és jóváhagyták az oltási tervet, majd hozzátette, hogy első körben az orvosok, az ápolók és az intenzív osztályokon dolgozók kapnak majd a vakcinából.

Arra is kitért a kormányfő, hogy ezt követően tömeges oltás veszi kezdetét, bár ennek pontos dátumát még nem tudta megmondani, annyi biztos, hogy önkéntes és ingyenes lesz. Jelenleg nyugati, európai, orosz, kínai és izraeli engedélyeztetésre váró oltóanyagokról is tárgyalnak.

Azt is közölte, hogy megvizsgálták a vakcinaigazolás digitális verzióját, mivel arra készülnek, hogy akik már védettek, átestek korábban a fertőzésen, vagy beoltatták magukat, azok rendelkezzenek ilyennel. Az igazolás kapcsán Orbán elárulta, a Belügyminisztérium fejlesztette ki.

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá