Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Karácsony előtt laptopokat és asztali gépeket kaptak gyermekek, teljesen ingyen a Mátrix Közhasznú Alapítvány felzárkóztatást és esélyegyenlőséget biztosító Számítógép Álom támogatói programja révén – tájékoztatta oldalunkat az alapítvány.

Hátrányos helyzetű családban élő, 10-14 év közötti gyerekeknek adományoztak komplett (használt, de még jó állapotú) számítógépet, laptopot, tábla pc-t, vagy más okos készüléket. A 2003 óta sikerese gyermeksegítő program révén eddig közel hétszáz támogatott kapta meg a tanulást – fejlődést segítő informatikai eszközét. A gépek átadásában segédkeztek az alapítvány bohócdoktorai is, illetve minden géphez egy nagy csomagban bőségesen összeállított szeretetcsoki is járt.

A gyermekeket, családokat támogató programra sokszoros a túljelentkezés, a legrászorultabb gyermekek közül kerülnek ki a támogatottak. A www.bohocdoktor.com oldalon elérhető a jelentkezési felület, melynek használatához a gyermekeket a szülők hozzá nem értése esetén a pedagógusaik is segíthetik. A Számítógép Álom programra cégek, magánszemélyek által felajánlani is lehet – írja a közlemény.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá