Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Miközben a világban még javában dúl a koronavírus-járvány, és több országban, így Magyarországon is szigorú kijárási tilalom van érvényben, vagy épp új korlátozásokra készülnek, a járvány kiindulópontjának tekintett kínai Vuhanban az emberek tömegesen vonultak az utcára szilveszterkor – írja a CNN. (Fotó: Noel Celis / AFP.)

Az elmúlt hónapokban olyan jól sikerül kordában tartaniuk a járványt, hogy a tömegrendezvények, így az utcai szilveszterezés is visszatérhetett.

A város egyik népszerű szilveszteri felvonulási helyszínén, a Harlou vámház előtt a szokásokhoz híven idén is több százan gyűltek össze a CNN beszámolója szerint, hogy együtt várják az éjfélt. Az ünneplést azonban így sem kontroll nélkül folyt, nagy volt a rendőri jelenlét, és arra a néhány emberre, aki nem vett fel magától maszkot, rögtön rá is szóltak, hogy pótolja, ha maradni akar.

A kínai betegségmegelőzési központ egyébként épp a napokban jelentette be egy 34 ezer emberen végzett antitestvizsgálat után, hogy Vuhanban nem ötvenezer, hanem feltehetően félmillió, vagyis a korábbiakban közölteknél tízszer több fertőzött lehetett.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá