Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A szombati nappal szomorú határt vonalat lépett át hazánk a koronavírus elleni védekezés során, ugyanis egymillióra főre kivetítve ezer fölé – egészen pontosan 1001-re – nőtt a járvány halálos áldozatainak száma. (Kiemelt fotó: Orbán Viktor Facebook oldala.) 

Ezzel a vonatkozó rangsorban a 17. helyen állunk. Azaz, Magyarország egyike azoknak az országoknak, ahol az egymillió emberre vetített halálozási adat meghaladta az ezret. 

Sőt, ha jobban megvizsgáljuk a coronavirus.app adatsorát, láthatjuk, hogy előttünk olyan államok is szerepelnek, mint Liechtenstein, Andorra, vagy épp a listavezető San Marino, amelyek esetében ez az arány csak virtuális, hiszen alacsony népességűek. 

Hogy jobban kontextusba helyezzük, akkor a magyar 1001-es arány számot kell összehasonlítani Bulgáriáéval (1079), Spanyolországéval (1084), az Egyesült Államokéval (1090), vagy a csehekével (1111), a britekével (1119), illetve az olaszokéval (1234). 

Ebből a szempontból Belgiumban a legrosszabb a helyzet, ott egymillió lakosra 1709 áldozat jut – nem hiába voltak mérgesek az illegális Szájer-orgiára.

A járványtól szintén erősen sújtott Franciaország (967) és Brazília (934) viszont mögöttünk szerepel. 

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá