Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Tegnap írtuk meg, hogy a sok háziorvos kapott levelet a kormányhivataltól, amelyben az egészségügyi államtitkárság azt szeretné felmérni, rendelkeznek-e a háziorvosi rendelők az 1998-ban rendeletben előírt, tömeges oltások elvégzéséhez szükséges feltételekkel. A cél 5.000 oltópont kialakítása. Mindez azért volt igazán érdekes, mert Müller Cecília korábban arról beszélt, szerinte ,,a háziorvosi rendelők alkalmasak az oltások tömeges beadására, hiszen minden feltétel adott; tudják hűteni az oltóanyagot és a sürgősségi ellátásra is fel vannak készülve.”

Horváth Ildikó egészségügyi államtitkár szerint legalább 2,8 millió embert kellene a háziorvosoknak beoltani – írja az Infostart.

Még nem tudni, hogy a korábban megfogalmazott ötezer háziorvosi oltópont teljesül-e, a kész elemzés a jövő hét elejére készülhet el.

Az egészségügyi államtitkár hozzátette, hogy ezután lehet majd átgondolni azt is, hogy ahol erre nincs lehetőség, ott milyen alternatíva jöhet szóba.

Horváth hozzátette, hogy a háziorvosi rendelők számára nem idegen a feladat, mert minden évben ott történik az influenza elleni védőoltások jelentős többsége is. Ugyanakkor figyelembe kellett venni azt is, hogy a koronavírus elleni védőoltás esetében az oltott személynek fél órán át a helyszínen kell maradnia megfigyelés céljából, hogy nem alakul-e ki esetében allergiás reakció.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá