Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Sokkal egyszerűbb lenne, ha a Fidesz végre színt vallana, hogy Magyarország összes egyetemét alapítványinak álcázott pártirányítás alá kívánja vonni – írta közösségi oldalán Dr. Brenner Koloman, az Országgyűlés alelnöke, a Jobbik országgyűlési képviselője.

Az elmúlt órákban napvilágot látott hírek szerint a Szegedi Egyetemet, a Debreceni Egyetemet, a Pécsi Egyetemet, és a Semmelweis Egyetemet is elfoglalja az egypárti túlhatalmat kiépítő Fidesz – fogalmazott Brenner. Emlékeztet: korábban már 10 felsőoktatási intézményt forgatott át a Palkovics vezette minisztérium politikájának megfelelően alapítványi formába a kormány, a színművészeti egyetemen kívül sajnos érdemi ellenkezés nélkül.

,,Nem az alapítványi forma, hanem a választott egyetemi vezetők, a szenátus jogköreinek elvétele a baj, ezen kívül nem lehet tudni, hány milliárd forinttal drágítja meg a költségeket az egyetemek alapítványokba történő kiszervezése”

– jelentette ki a néppárti politikus.

Ugyanakkor a Jobbiknak konkrét javaslatai vannak, hogyan hoznák helyzetbe a magyar egyetemi világot:

  • Kiemelkedően magas adminisztratív terheket le kell venni az egyetemi oktatók válláról!
  • Csökkenteni kell a heti óraterheket, hiszen az egyetem nem általános iskola, hanem az oktatók és hallgatók közössége, akik közös munkával szerzik meg a 21. században kiemelkedően fontossá vált tudást!
  • Olyan önálló oktatási minisztériumra van szükség, ami a felsőoktatást is felöleli.

Brenner Koloman arra kéri a kormányt, hogy juttasson több forrást az oktatók béremelésére, a hallgatók juttatásainak emelésére, valamint a kollégiumi és egyéb infrastrukturális beruházásokra.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá