Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Mondjuk egy évvel ezelőtt is magasztalták a költségvetést a fideszesek és hangulatkeltésnek tartották az ellenkező véleményeket, de végül mégis felfüggesztetten tudták csak elfogadni a térségben utolsóként, márciusban.

A polgármester csütörtök esti tájékoztatójában kifejtette: a város számlaegyenlegén 833 millió forint áll rendelkezésre, továbbá céltartalékként 119 millió forint van. Így az önkormányzat számláján 1 milliárd 659 millió forint van és a ,,kötelező feladatok ellátása optimálisnak mondható.”

Elhangzott, hogy 60 napon túli kifizetetlen állománya nincs az önkormányzatnak és hosszú lejáratú kötelezettsége sincs. A likviditási tervet követve, március 31-ig az adóbevételekkel és a jelenlegi helyzettel együtt 1 milliárd keretösszeg lesz a város működtetésére – vélte Farkas Éva.

Elárulta, az idei költségvetési terv jelenleg egyeztetés alatt áll az intézményekkel. Ezeket követően tudja megadni a teljes tájékoztatást róla.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares