Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Székely Ildikó önkormányzati képviselő (Fidesz) felkereste dr. Dobó Magdolnát a koronavírus elleni védőoltással kapcsolatos hiteles tájékoztatás céljából. A képviselő közösségi oldalán tette közzé a makói háziorvos álláspontját.

,,Számtalan vírusfertőzés terjedését a vakcinák segítségével tudtunk megakadályozni, mint például a gyermekbénulás, a kanyaró, a fekete himlő stb. Sok esetben azt a véleményt halljuk a lakosságtól, hogy ennek a védőoltásnak a kifejlesztésére kevés időt szántak a tudósok. Szeretném jelezni, hogy minden engedélyezett vakcinának szigorú eljáráson kell keresztülmennie, hogy engedélyt kapjanak. Hatékonynak, de egyben biztonságosnak is kell lenniük ezeknek a készítményeknek. A tudomány ma már ott tart, hogy a modern laboratóriumok rövid időn belül megismerték a vírus genetikai kódját és ez által elkezdhették a vakcina kifejlesztését, mely (nagyjából 10 hónap alatt) sikerrel teljesült. Nagyon ajánlom a védőoltás felvételét minden 65 év feletti polgárnak, krónikus betegséggel küzdőknek, túlsúllyal elő személyeknek, hiszen ezek az állapotok növelik a rizikófaktort, de ajánlható mindenkinek, hiszen a védőoltás az egészséges szervezetet is további védelemmel erősítheti. Fontos, hogy a védőoltás felvétele nem jelenti azt, hogy a beoltott személy nem kaphatja el a koronavírust, bár elég fejlett készítményről beszélünk, de semelyik oltás nem biztosít 100 %-os védettséget. A vakcina nemcsak a SARS-CoV-2 vírus elkerülésében játszik szerepet, hanem akkor is segítséget nyújt a szervezetünknek, ha mégis elkapjuk a fertőzést. Véleményem szerint nem mindegy, hogy a betegség mennyire terheli meg a szervezetünket, milyen erősen jelentkeznek a tünetek, milyen hosszan tart ez az állapot és a legfontosabb, hogy csökkenti a halálozási arányt. Ezért azt kérem, alaposan gondolják meg a védőoltás felvételét és jelezzék igényüket a https://www.vakcinainfo.gov.hu/ internetes oldalon.”

– fogalmazott dr. Dobó Magdolna Székely Ildikó közlése alapján.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares