Hirdetés
Becsült olvasási idő: 5 perc

Folytatjuk 2020-as visszatekintésünket. Az októberi összeállítást itt, a szeptemberit itt, az augusztusit itt, a júliusit itt, júniusit itt, a májusit itt, az áprilisit itt, a márciusit itt, a februárit itt, a januárit pedig itt találja.

Gyász: elhunyt Lengyel István

A makói pedagógus, helytörténész, szocialista politikusról megemlékeztek a Kálvin Téri Református Általános Iskola honlapján. A koronavírus miatt az intézményben hétfőtől egy héten át digitális formában folyik az oktatás.

Limara: őrületes hetek voltak tavasszal, mindenki kenyeret sütött

Limarával, azaz az országszerte ismert makói gasztroblogerrel, Tóthné Libor Máriával készítettünk interjút. A Makói Csípősnek elmondta, mit szól ahhoz, hogy már több mint 100 ezren követik a Facebookon; melyik a kedvenc receptje; kértek-e tőle kenyérsütési tanácsokat a koronavírus tavaszi hulláma alatt és, hogy hogyan tölti a karácsonyt.

Bűncselekmény gyanúja miatt megtagadták az ukrán határőrök a belépést Grezsa Istvánnak

Az ukrán határőrök nem engedték be kedden az országba Grezsa István miniszteri biztost, arra hivatkozva, hogy a magyar kormány október végén beleavatkozott az ukrajnai önkormányzati választásokba – írja a Magyar Távirati Iroda a Jevropejszka Pravda hírportálra hivatkozva. A hírt később az ukrán külügyminisztérium is megerősítette.

A pár napja megnyílt makói COVID osztályon már 30 beteg fekszik

Rövid idő alatt már ennyi beteget fel kellett venni – tudta meg a hodpress.hu a Magyar Orvosi Kamara Csongrád-Csanád megyei területi szervezetének elnökétől.

Ha egyedül kerékpározunk Makón, akkor nem kell maszk, ha sétálunk, akkor fel kell venni

Farkas Éva Erzsébet polgármester szerda este részletezte a koronavírus-járvány városi aktualitásait és a szigorításokat. Eszerint Makó minden közterületén maszkot kell hordani, kivéve a parkokat, valamint egyéni sportolás és egyéni kerékpározás ideje alatt.

Újra védett idősávban vásárolhatnak az idősek

Az idősek bármikor vásárolhatnak, de van egy védett idősáv, amikor csak ők tartózkodhatnak a boltokban.

Teljes a sztrájkkészültség a Contitech makói gyárában

Elfogyott a türelem, a dolgozók sztrájkra is készek a Contitech Fluid Automotive Hungária Kft. makói gyárában – írja a 24.hu.

Készülnek a sztrájkra a Contitech makói üzemében

Sztrájkra készülnek a makói gumigyár dolgozói, a szakszervezet hamarosan a lebonyolítás részleteiről egyeztet a munkáltatóval, a Contitech Fluid Automotive Hungária Kft. helyi vezetőivel. A hónapok óta feszült hangulatban most az csapta ki a biztosítékot a Makói Gumiipari Szakszervezetnél, hogy a cégvezetés megtiltotta a belső levelezési rendszer „kommunikációra való” használatát, s ezzel határozottan akadályozza a munkavállalók elektronikus úton történő tájékoztatását, egyebek között a készülődő demonstrációról is. Mindezt éppen most, amikor a járvány miatt kerülni kell a személyes találkozásokat – közölte a Gumiipari Szakszervezeti Szövetség csütörtökön.

Orbán Viktor vejéhez közel álló cégek bővíthetik a makói fürdőt

November 16-án megjelent cikkünkben írtunk arról, hogy a fürdő bővítésére kiírt pályázatból kizárták a Dél-Konstrukt Kft-t, amely 4,3 milliárd forintért vállalta volna a kivitelezést. A két másik pályázó a Fehérép Kft. és a West Hungaria Bau Kft. volt, előbbi 7,1 milliárdért, utóbbi 7,7 milliárdért vállalta volna azt a munkát, amire eredetileg 3,7 milliárdot terveztek elkölteni.

100%-os teljesítménnyel őszi bajnok a Makó FC

Ma lejátszotta utolsó őszi bajnokiját az MFC. Algyőn 3-0-ra nyertek, ezzel 12 bajnokiból 12-t nyertek és csak 1 gólt kaptak.

70 embert feljelentettek a kijárási tilalom megszegése miatt, hét üzletet pedig bezárattak

Az operatív törzs mai tájékoztatóján Kiss Róbert rendőr alezredes elmondta, hogy megkezdték a védelmi intézkedések ellenőrzését.

Online vásárral tennék szebbé a kiszombori gyermekek karácsonyát

Zoltai Nárcisz, Fekete Zsuzsanna és Erdélián Alexandra kezdeményezése nyomán eladhatjuk egy facebookos csoportban a nem használt, de jó állapotú dolgainkat. A több mint 400 főt számláló csoportban történt adásvételek bevételét összegyűjtik és ajándékra, vagy tartós élelmiszerre költik.

Kásler a fiatalokat hibáztatja a második hullámért, a Jobbik a leváltását követeli

Kásler Miklós, az egészségügyért is felelős emberierőforrás-miniszter az egykor szebb napokat látott Magyar Nemzetnek adott interjút, melyben a fiatalokat nevezte meg a naponta nagyságrendileg száz ember életét követelő koronavírus-járvány második hullámáért.

Valódi digitális oktatást indít a makói Első Szorobán Alapítvány

Szerintük a távoktatás nem attól lesz távoktatás, hogy rámondjuk, hanem attól, hogy tervezett úton halad, kellően interaktív, informatív. Az alapítvány tájékoztatása szerint egy vállalkozás nagyobb összeggel támogatta őket, amiből ezeket a célokat valósítanák meg.

Autópályán járnak majd expresszjáratok Makó és Szeged között

December 13-tól minden nap, minimum 30 percenként indulnak autóbuszok. Csúcsidőben rövidül a menetidő, mert a reggeli és délutáni időszakban az M43-as autópályán is közlekednek autóbuszjáratok Makó és Szeged között – olvasható a MÁV honlapján.

Az egész Bartók iskola digitális oktatásra áll át

Holnaptól kezdődően, két héten át így folyik majd a tanítás.

George Clooney szerint Orbán propagandagépezete hazudik

Beszámoltunk arról, hogy George Clooney a gyűlölet kapcsán Orbán Viktort és Jair Bolsonarót említette példaként. A közpénzből fenntartott hirado.hu pedig ezzel a címmel reagált a színész szavaira: “Soros fiával fotózkodott George Clooney, a színészt is behálózza a spekuláns”

Kihalt volt a makói főtér vasárnap délután, de kötelező a maszk viselése

A polgármester rendelkezése szerint még másfél hétig kötelező a szájmaszk az egész városban, akkor is, ha senki sincs az utcán.

Nyitva volt egy makói söröző – 31 napra bezáratták

A szabályozás ellenére a vendégek ételt és italt is fogyasztottak – derült ki az operatív törzs keddi tájékoztatójából.

A Kúria szerint jogszabályba ütközött a makói önkormányzat építményadója

A Kúria Önkormányzati Tanácsa megállapította, hogy az adóemelés szelektív, jól beazonosítható kört érint, méghozzá a város három legnagyobb munkáltatóját. Az önkormányzati rendeletet visszamenőleges hatállyal megsemmisítették, fellebezésnek nincs helye. Emlékezetes, ez volt az az ügy, amikor Mágori András, makói Fidesz-frakcióvezető a Continental gyára előtt közteherviselés alól kibúvó multikról beszélt, az erről szóló cikket pedig később törölték.

A Kálvin téri bölcsőde dolgozóinak fele koronavírusos

Mivel karanténban vannak, azt kérik, hogy aki meg tudja oldani, az tartsa otthon gyermekét, mert a nagyobb létszámot már nem tudják megfelelően felügyelni – derült ki a polgármester csütörtöki tájékoztatásából.

Az megvan, hogy az Idősek Tanácsának elnöke Orbán Viktor?

A Tanács (melynek elnöke a miniszterelnök) vásárlási idősávot javasol a kormánynak (aminek Orbán Viktor a kormányfője) Novák Katalin bejelentésével (aki családügyekért felelős államtitkárként a Tanács alelnöke).

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá