Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A keresztény, konzervatív, jobboldali véleményeket a Facebook úgy korlátozza, hogy csökkenti azok elérését. Erről személyes tapasztalatom is van – írta Varga Judit igazságügyi miniszter a Facebookon hétfő délelőtt.

A posztban kifejtette, hogy a közösségimédia-szolgáltatók titokban, politikai céllal úgy korlátozzák a felhasználói profilunk láthatóságát, elérését, hogy arról mi ne tudjunk. Ez az szerinte, amit árnyék tiltásnak neveznek. Szerinte a techcégek ezzel minden alapvető demokratikus jogi normát megszegnek, amely a nyugati típusú kultúra alapját jelenti. Varga hozzátette: Az árnyék tiltás rendszerszintű gyakorlatáról nemcsak a most kiszivárgott Twitter-vezérigazgatóról készült hangfelvételből értesülhettünk.

Varga Judit mindezért úgy döntött, hogy összehívja a Digitális Szabadság Bizottság rendkívüli ülését, illetve egyeztetni fog a héten a Gazdasági Versenyhivatal elnökével a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok szankcionálási lehetőségeiről.

Varga nem először megy neki a Facebooknak. Decemberben azt állította: pár órával az után, hogy egy posztot tett közzé a közösségi média kiemelt szerepéről a 2022-es választásokon, az oldal előzetes értesítés és indoklás nélkül úgy állította át az algoritmusait, hogy ezzel a korábbiakhoz képest a negyedére-ötödére esett vissza az oldalbejegyzések elérése. Vagyis szerinte korlátozták, hogy hány felhasználó hírfolyamában jelenjenek meg a posztjai.

A miniszter azt is pedzegette, hogy ha kell, törvénymódosításokra is javaslatokat fognak tenni a közösségi média rendszabályozására.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá