Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Az európai kereskedők 1990 óta összesítik az eladásokat, és még sosem fordult elő az EU területén azóta akkora visszaesés, mint 2020-ban – írja a 444.hu a The National News portálra hivatkozva.

Összességében 23,7 százalékkal adtak el kevesebb új autót tavaly az EU-ban, mint 2019-ben, Nagy-Britanniában pedig még nagyobb, 29 százalékos volt a visszaesés.

Míg az EU 27 tagállamában 2019-ben 13 millió új autót adtak el, addig 2020-ban csak 9,9 milliót. Március, április és május volt a három legrosszabb hónap, az év végére viszont már megközelítették az eladások a 2019-es számokat. Szeptember volt az egyedüli olyan hónap, amikor több autót adtak el, mint előző év azonos időszakában.

Az EU-ban a legnagyobb esést a jelentős piacok közül Spanyolországban mértek (-32,3%), amit Olaszország követett (-27,9%), majd pedig Franciaország (-25,5%).

Németországban is jelentős visszaesést mértek, ott 19,1 százalékos volt.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá