Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A fideszes önkormányzati képviselő azt közölte pénteken: ,,minden vélemény fontos és az ellenzék álláspontját is tiszteletben tartva” az a ,,demokratikus eljárás”, ha a testület is tud szavazni ez ügyben. Így egyébként Farkas Éva Erzsébet polgármester nehéz helyzetbe került, a helyettesítésére, munkájának segítésére nincs alpolgármester a városban.

Beszámoltunk róla: Varga Ferenc visszalépett az alpolgármesteri kinevezéstől, a polgármester szerint ,,hallgatva a közvéleményre”, miszerint rendes testületi ülésen válasszanak alpolgármestert.

Mai cikkünk megjelenése után, kevesebb mint egy órával közleményt adott ki oldalán Varga. Azt írja:

,,Elálltam ettől a megtisztelő feladattól, mert a koronavírus okozta veszélyhelyzet miatti jogi szabályozás nem ad lehetőséget arra, hogy jelenleg a képviselő-testület is véleményt nyilvánítson és szavazzon erről. Számomra ugyanis minden vélemény fontos és az ellenzék álláspontját is tiszteletben tartva úgy gondolom, hogy az a demokratikus eljárás egy ilyen esetben, ha van lehetőség a nyílt párbeszédre és a képviselő-testület is tud szavazni ebben a kérdésben. Még annak ellenére is, ha ez jogilag jelenleg nem kötelező.”

Hozzátette, a jövőben alpolgármesterként is állhat a város szolgálatára, ha a testület bizalmat szavaz neki.

Czirbus Gábor lemondása után Varga Ferencet nevezte ki alpolgármesternek a polgármester – a veszélyhelyzet miatt egy személyben. Mivel ő most visszalépett, nincs alpolgármestere Makónak.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá