Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A Vadai Ágnes (DK), Szabó Tímea (Párbeszéd), Schmuck Erzsébet (LMP), Tóth Bertalan (MSZP), és Szilágyi György (Jobbik) által benyújtott javaslat alapján, a testület egyebek mellett azt is vizsgálná, hogy kik az eddigi válságkezelés főbb kedvezményezettjei, a gazdaság mely szereplői, területei részesültek támogatásban és melyek nem, milyen kiadásokról döntött a Kormány a Gazdaságvédelmi Alapból és ezek közül melyek nem szolgálták a gazdasági és társadalmi válság kezelését, valamint, hogy mennyire segítették az érintett cégek, vállalkozások talpon maradását a kormányzati intézkedések. (Kiemelt fotó: A kormány válságkezelése ellen tüntettek a turizmusban dolgozók/Alfahír. )

A bizottság tisztázná azt is, hogy mennyien maradtak vagy váltak ellátás nélkül, miként hatott a gazdasági válság a munkájukat elvesztők jövedelmi helyzetére és felmérték-e, hogy milyen társadalmi károkat okoz, ha nem erősítik meg a munkanélküli és a szociális ellátórendszert.

Az ellenzék által kezdeményezés nyomán a gazdasági válság kezelését ellenőrző vizsgálóbizottság 10 tagból állna. A Fidesz 4, a KDNP 1, míg a parlamenti ellenzék szintén 1-1 képviselőt delegálhatna.

Ha a testület feladatával összefüggésben meghallgatásokat tarthat, iratokat kérhet be és a kért adatokat mindenki köteles a bizottság rendelkezésére bocsátani, illetve köteles a bizottság előtt megjelenni.

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá