Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Mint arról beszámoltunk, késsel támadt egy apátfalvi családra egy tótkomlósi férfi január 20-án. Az ügyészség honlapján részleteket közölt a támadásról.

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2021. január 20-án este 7 óra körül ittas állapotban felkereste volt élettársa testvérét Apátfalván levő házukban és azt kérte tőlük, hogy ott maradhasson éjszakára. Miután a férfi kérését elutasították a sértettek tartva attól, hogy a gyanúsított visszatér, a kaput belakatolták és a nagytestű kutyát is elengedték. Mindez azonban a gyanúsítottat nem akadályozta meg abban, hogy a szomszéd ingatlan felől éjfélt röviddel megelőzően bemásszon és házba bejusson.  

A házban a férfi egy késsel az alvó sértettekre támadt, miközben azt kiabálta, hogy „megölöm a fiadat, meghaltok”. A gyanúsított többször felsőtesten szúrta volt élettársa testvérét és megpróbálta megszúrni a sértett élettársát és a köztük alvó kiskorú gyermeküket is. A sértettek házban tartózkodó ismerőse közbelépésére a gyanúsított felhagyott cselekményével és elmenekült. 

A megszúrt férfinak a helyszínen levők elsősegélyt nyújtottak, miközben a mentőket értesítették, majd a sértettet kórházba szállítva rajta életmentő műtétet hajtottak végre.

A gyanúsított ezt követően bujkált, őt elfogató parancsra egy fürdőszobában kialakított rejtekhelyről állították elő és vették őrizetbe a Makói Rendőrkapitányság járőrei.

A több ember, köztük 14. életévét be nem töltött sértett sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete, mint életfogytig tartó szabadságvesztéssel is fenyegetett bűncselekmény miatt indult eljárásban a főügyészség a szökés ténye és veszélye, az eljárás meghiúsításának és a bűnismétlésnek a veszélyére figyelemmel tett indítványt a férfi letartóztatásának egy hónapra történő elrendelésére.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá