Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

,,Kerékpárral behajtani tilos” tábla került ki Makón, a Megyeház utca páratlan oldalára. Maga a KRESZ egyébként tiltja a járdán való biciklizést, de azon a részen többször előfordult, hogy ott tekertek.

,,Az elmúlt időszakban több lakossági megkeresést is kaptam, hogy a Megyeház utca páratlan oldalán a járdát rendszeresen használják az elektromos kerékpárosok, kerékpárosok és emiatt több baleset, balesetveszélyes helyzet alakult ki – holott a Megyeház utca páros oldalán található a szabályosan kialakított, biztonságosan használható kerékpárút. Kérem tisztelettel Önöket, hogy a KRESZ szabályait betartva, az új forgalmi rend figyelembevételével közlekedjenek az érintett területen”

– írta közösségi oldalán Botlik Anita, a körzet önkormányzati képviselője.

A KRESZ szerint lakott területen csak ott szabad járdán kerékpárral közlekedni, ahol az úttest kerékpáros közlekedésre alkalmatlan és akkor is csak a gyalogos forgalom zavarása nélkül és legfeljebb 10 km/óra sebességgel.

(Kiemelt fotó: Botlik Anita Facebook oldala)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá