Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Például Észak-Koreában, Türkmenisztánban, óceániai szigeteken.

Palau a Karolina-szigetek legnyugatibb szigetcsoportjain helyezkedik el. Az államot 241 sziget alkotja, amelyből csupán 12 lakott. Nagyobb szigetei vulkanikus eredetűek, a kisebbek korallképződmények. A trópusi éghajlatú köztársaság elsősorban idegenforgalmáról nevezetes.

Szamoa, hivatalosan Szamoai Független Állam két nagy szigetet, Upolut és Savaiʻi-t, valamint 8 kisebb szigetet foglal magába a Csendes-óceán délnyugati részén, az egyenlítőtől 1 500 kilométerre délre. Az ország legmagasabb pontja a Mauga Silisili, a két főszigetet az Apolima-szoros választja el egymástól. A területét tekintve körülbelül Vas megye méretű országban 196 000-en laknak, népsűrűsége alig kétharmada a magyarországi adatnak. Trópusi klíma egész évbe, 24-30 fok közötti, alig változó meleg, 83 helyi madárfaj, széles tengerparti fövenyek, csodás tengervilág, csak ott őshonos szamoai repülőkutya és két hatalmas nemzeti park!

Nauru szigetállam a Csendes-óceán nyugati részén, Mikronéziában. Fővárosa hivatalosan nincs. Területe 21,3 négyzetkilométer, körülbelül 13 000-en lakják. Azt is fontos megemlíteni, hogy a világ harmadik legkisebb országáról beszélünk, ráadásul a szigetet korallzátony veszi körül minden oldalról, így csak kishajóval lehet bejutni.

Tuvalu egy szintén óceániai állam, szigetország, a Polinéziához tartozó Ellice-szigetek területén, éppen félúton Hawaii és Ausztrália között, nem is olyan messze Naurutól. Négy szigetből, és öt valódi korallzátonyból áll. Teljes szárazföldi területe 26 km². Vatikán és Nauru után a legkisebb népességgel rendelkező ország a Földön, 11 000 lélekkel. Nemcsak a sziget csodaszép, hanem a kultúrájuk is, van egy csodálatos horgolással díszített népviseletük, valamint hagyományos táncuk, melyet még 2012-ben Katalin hercegnő, és férje Vilmos herceg is megnézhetett egy látogatásuk alkalmával.

Tonga az óceániai Polinéziában, a Tonga-szigeteken fekvő állam, amely három kisebb szigetcsoportot foglal magában. Szigetei részben vulkáni eredetűek, részben pedig korallképződmények. Összterülete 750 négyzetkilométer, 176 szigetet foglal magába, ebből 52 lakott. Lakossága 103 ezer fő, ami elég nagy szám ahhoz képest, hogy még nem jelent meg a koronavírus.

Türkmenisztán egy közép-ázsiai ország, amely Afganisztánnal, Iránnal, Kazahsztánnal, Üzbegisztánnal határos, nyugaton pedig a Kaszpi-tenger mossa partját. 1991 előtt a Szovjetunió tagköztársasága Türkmén Szovjet Szocialista Köztársaság néven. A 488 100 négyzetkilométeren elterülő országot 5 307 000 ember lakja. Nehéz elhinni, hogy egy ekkora országba sehonnan nem szivárgott be eddig még a vírus, de az adatok ezt mutatják. 

Az Észak-Koreai adatokat mindenképpen fenntartásokkal kell kezelni, ezt mindenki tudja, de a helyi hírek, adatok alapján itt sem jelent még meg a vírus.

(Gyűjtés: magyarorszagom.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá