Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A magyar állam 23 milliárd forint értékben hirdetett a Mészáros Lőrinc üzleti köréhez sorolt TV2-n – tudta meg a media1.hu. Miközben a Fidesz pártközpontjából érkező agypuszító anyagokat közzéteszik a Tények nevű műsorban, addig a kilátástalanságba kerülő, csődközelben lévő vállalkozásoktól türelmet kér a kormány.

Mint azt megírtuk, a hétvégén elviteles akciót hirdetett egy budapesti étterem, de a csoportosulás miatt az étteremhez egy teherautónyi rendőr érkezett, elzavarták a vásárlókat és 60 napra bezáratták. Nem csak ez a budapesti vendéglátó van nehéz helyzetben, hanem az egész ágazat válságban van.

„A védekezés közös ügyünk”, a szabályok betartása a járvány elleni védekezés garanciája. A vendéglátóüzletekre vonatkozó korlátozásokat akkor lehet enyhíteni, ha megfelelő mennyiségű vakcina érkezik, és sok embert beoltanak

– hangzott el az operatív törzs hétfői tájékoztatóján, ennyit tudtak üzenni a bajba került vállalkozásoknak.

Miközben a járványügyi intézkedések miatt bezárásra kényszerült vendéglátóhelyek, edzőtermek, vállalkozások állami segítséget nem kapnak és ezáltal tízezrek kerültek a munkahelyük elvesztése miatt kilátástalan helyzetbe, addig 23 milliárd forint forint ment az adófizetők pénztárcájából a TV2-höz. Az összeg közel 4 milliárd forinttal magasabb, mint az előző évben volt és kilencszerese a versenytárs RTL Klubnál elköltött állami keretnek. 

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá