Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A Nézőpont arról tájékoztatta a Magyar Nemzetet, hogy a teljes népességen belül 41-40-re vezet a Fidesz–KDNP az ellenzéki összefogással szemben, ami azt jelenti, hogy a kormányváltó erő támogatottsága nőtt. Ugyanis a kormányközeli intézet legutóbbi mérése szerint december 20-án még 42%-on állt a Fidesz, és 40%-on az ellenzék.

Szintén változásokat tapasztaltak az aktív választók, vagyis a biztosra ígérők körében is. Decemberben a Fidesznél 51, a közös listánál 43%-ot mértek, most 52%-ot érnének el a kormánypártok, az ellenzék pedig 45-öt. Eszerint nagyobb aránnyal tudott erősíteni az ellenzék, mint a Fidesz – bár erről már nem ír a kormánypárti portál. 

14-ről 17%-ra nőtt az ismeretlen preferenciával rendelkezők aránya. Ezt a Nézőpont azzal magyarázta, hogy a kispártok eltűnnek a politikai térképről, számításaik szerint sem a Kutyapárt, sem pedig a Mi Hazánk nem szerez parlamenti mandátumot. 

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá