Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a letartóztatást fenntartó elsőfokú végzés helybenhagyására tett indítványt a Szegedi Ítélőtáblának a több emberen, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével vádolt férfi ügyében – közölte az ügyészség csütörtökön.

A vádirat szerint a férfi 2004 novemberében Makón, az egyik idős sértett által egyedül lakott ingatlan kerítésén átmászott, majd a melléképületben elrejtőzött. A férfi a reggeli órákban a melléképületbe érkező idős nőt vascsővel többször megütötte, amitől a nő magatehetetlen állapotba került. Röviddel ezután érkezett meg a sértett lánya, akit a vádlott szintén többször megütött a vascsővel. A férfi ezután a sértetteket késsel megölte.

Az ügyben a Szegedi Törvényszék előtt folyik a büntetőeljárás. A törvényszék a vádlott letartóztatását az elsőfokú ügydöntő határozat kihirdetéséig fenntartotta. A végzés ellen a vádlott és védője jelentett be fellebbezést.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a határozat helybenhagyására tett indítványt, mert úgy ítélte meg, hogy a kiemelkedő tárgyi súlyú, akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntethető bűncselekménnyel vádolt, állandó munkahellyel, bejelentett lakcímmel, szoros családi kötődéssel nem rendelkező férfi esetében fokozott a szökés, elrejtőzés veszélye. Emellett a törvényszék helyes következtetést vont le a bűnismétlés veszélyére is, mivel a férfit a terhére rótt bűncselekmény elkövetését követően szándékos bűncselekmény miatt elítélték, továbbá ellene egy másik büntetőeljárás is folyamatban van súlyos testi sértés bűntette miatt.

A fellebbviteli főügyészség a vádlott tekintetében megállapítható letartóztatási okokra, azok együttes súlyára figyelemmel a legszigorúbb kényszerintézkedés további alkalmazását ítélte szükségesnek.

A fellebbezésről a másodfokon eljáró Szegedi Ítélőtábla fog dönteni.

A férfit tavaly februárban fogták el a rendőrök, erről videót is közzétettek:

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá