Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A közelmúltban számos vendéglátóhely jelezte, nem bírják tovább működtetni üzleteiket, ezért február 1-jén a tiltás ellenére kinyitnak. A kezdeményezésnek attól függetlenül is komoly társadalmi támogatottsága van, hogy a járványügyi korlátozások megsértése egy harmadik hullám beköszöntével fenyegetne. Az újranyitási kényszert az is tovább erősítette, hogy a kormányzati segítség nem elegendő, ráadásul az ígért összegek is komoly csúszással érkeznek meg. 

Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón határozottan kijelentette: amelyik vendéglátóhely február 1-jén kinyit, azt a hatóságok 6 hónapra bezárják, emellett szabálysértési bírságot szabnak ki az ott fogyasztó vendégekre is.

Senki nem jókedvében találta ki a szabályokat, hanem azért, hogy ne legyen harmadik hullám

– fogalmazott a miniszter, hozzátéve, konszenzus van a szakemberek és a kormány között abban, hogy a szigorításokra szükség van.

A kancelláriaminiszter azt mondta, elfogadják a kritikákat a bértámogatások csúszásai miatt, de ettől függetlenül a hatóságok fel fognak lépni a szabálysértőkkel szemben.

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá