Hirdetés
Becsült olvasási idő: 1 perc

Nyilvánvaló, hogy Varga Judit – főnöke megbízásából – az ellenzéki szavazókat akarja megfosztani a véleménynyilvánítás szabadságától! Azt akarják elvenni, ahol vesztésre állnak! – írja a Jobbik közleményében.

A párt a leghatározottabban tiltakozik az ellen, hogy az Orbán-kormány a hazai hatóságokon és szervein keresztül bármilyen módon befolyásolni tudja a legnagyobb közösségi oldal, a Facebook működését.

Egyértelmű a rezsim szándéka: a propaganda-birodalma kiépítése és a számtalan független médium, legutóbb az Index bekebelezése után a Facebookot akarja befolyása alá helyezni

– fogalmaznak.

A Jobbik úgy véli, Varga Judit kezdeményezése valójában nem a szabad véleménynyilvánítás jogát védené, hanem a kormány által befolyásolt, legkevésbé sem független szervek cenzúráznák a közösségi oldalt.

Ez egy nagyon borús és rossz forgatókönyv, sokkal veszélyesebb, mint a legnagyobb közösségi oldal jelenlegi működése minden hibájával együtt. A Facebookkal kapcsolatos javaslat nyilván nem Varga Judit saját ötlete volt, hanem nyilvánvaló, hogy Orbán már a neki baráti orosz, török, kínai diktatúrák módszereihez próbál közeledni, azokat másolja

– reflektál a párt Varga Judit nemrégiben közzétett Facebook-posztjára, melyben arról számolt be, konzultálva a témában illetékes állami intézmények vezetőivel, az Igazságügyi Minisztérium tavasszal törvényjavaslatot terjeszt majd az Országgyűlés elé a nagy technológiai vállalatok hazai működésének szabályozásával kapcsolatban.

A Jobbik mindezek fényében petíciót indított a Facebook fideszes szabályozása ellen. 

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá