Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

24.hu egyik olvasója számolt be arról, hogy Müller Cecíliát testőrökkel látta kiszállni egy autóból. A portál rákérdezett a Belügyminisztériumnál, hogy kapott-e fenyegetéseket a tiszti főorvos, vagy mi indokolta a fokozott védelmet, ezekre azonban nem kaptak választ.

Azt viszont a minisztérium megerősítette, hogy Müller Cecíliát testőrök védik.

Mint a hivatalos válaszukban írták,

,,A rendelkezésre álló információk indokolttá tették az országos tisztifőorvos ideiglenes védelmének elrendelését, amit a belügyminiszter a védett személyek és a kijelölt létesítmények védelméről szóló 160/1996. (XI. 5.) Korm. rendelet alapján engedélyezett.”

A rendelet értelmében Müller Cecília hasonlóan magas szintű védelmet kaphat, mint a miniszterelnök, a miniszterek, a diplomaták, vagy a nemzetközileg védett személyek.

A védelmet a TEK, vagy a Készenléti Rendőrség láthatja el. A lap egyébként úgy tudja, készenlétiseket lehetett a tiszti főorvos mellett látni.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá