Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Közel kétszáz vendéglátós február 1-i újranyitást hirdetett, miután már nem tudnak tovább várni a kormány támogatására és a csőd szélére kerültek.

Ahogy az várható volt a kormány gyorsan egyértelművé tette, hogy aki a tilalom ellenére újra vendégeket fogad vendéglátóhelyén, azt hat hónapra bezáratják, az ott fogyasztó személyeket pedig megbírságolják.

Az Orbán-kormány úgy tűnik, ennyivel nem érte be és a biztonság kedvéért tovább szigorította a büntetési tételeket, írja a Magyar Hang. Az új szabályok szerint:

  • ha egy vendéglátóhely a tiltás ellenére kinyit, akkor első alkalommal hat hónapra, ha pedig újból megszegi a szabályokat, akkor egy évre bezárhatják. Utóbbi esetében az üzemeltetőt egyúttal el is tiltják vendéglátó tevékenység végzésétől
  • mindemellett a kiszabható bírságok összege is emelkedik, vagyis 1 milliótól egészen öt millió forintig büntethető az, aki kinyit.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá