Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Hárman nem, vagy szabálytalanul hordták a szájmaszkot, nyolcan pedig 20 óra után voltak az utcán a múlt héten – derült ki Farkas Éva Erzsébet hétfői online tájékoztatójából.

A polgármester által közölt legfontosabb információkat pontokba szedtük:

  • Szabálytalan maszkhasználat miatt 3 esetben kellett szankciót alkalmazni múlt héten. 20 óra után 8 esetben voltak kint az utcán.
  • 17 fő van házi karanténban.
  • Polgári engedetlenségről nem tudnak a városban.
  • Az Operatív Törzs javaslata és a helyi szakmai stáb, egészségügyi szakemberek javaslata alapján március 1-ig marad a kötelező maszkviselés Makó közterületein.
  • Egyre több külföldi családtag, vendég érkezik a városba, ezért továbbra is figyeljünk egymásra.
  • A kórházban és a rendelőintézetben megkapták az első oltást, a héten megkapják a másodikat is, akik kérték. A Hajnal és a Batthyányi utcai szociális intézményben pénteken oltottak az intézmény saját orvosaival. A gondozottak, dolgozók 80%-a kérte a vakcinát. Továbbá Csanádpalotán az idősek otthonában is oltottak a makói kórház dolgozóinak közreműködésével. A makói védőnők, iskolaorvosok között szinte 100%-os igény volt az oltásra, a kórház, mentőszolgálat, munkatársai és a háziorvosok között 50-70%-os volt az igény. Múlt héten felmérés zajlott a rendvédelmi szerveknél és a tűzoltóknál az oltásokról.
  • Az óvodákban, bölcsödékben, iskolákban minden csoportban, osztályban hagyományos tanrend van. A középiskolákban online oktatás van.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá