Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A makói elkerülő és a Rákosi úti kereszteződésben az elmúlt években közel 50 baleset történt és négyen meghaltak. Farkas Éva Erzsébet polgármester mai sajtótájékoztatóján, – ahová csak kormánypárti médiumokat hívták meg, – elmondta, hogy a tervek szerint 2021 októberében megkötik a szerződést a körforgalom megépítéséről.

A polgármester felidézte: kérelmet nyújtottak be az Innovációs és Technológiai Minisztérium felé, 2019-ben megszületett a kormányhatározat, majd a Kiemelt Közúti Projektek Támogatási Szerződését 2020. december 28-án módosították.

Jelenleg a közbeszerzési és a területszerzéshez szükséges dokumentáció összeállítása zajlik. A szerződéskötés tervezett ideje 2021 októbere, a kivitelezés várható időtartama 8 hónap – amelybe azonban a téli, munkavégzésre alkalmatlan időszak nem számít bele – írta közösségi oldalán Farkas Éva.

Szinte egy évvel ezelőtt írtunk arról, hogy a Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő Zrt. megkezdte a csomópont átalakításának előkészítését, az önkormányzat pedig tulajdonosi hozzájárulást adott egy békéscsabai cégnek a tervezés elindítására.

A képviselő-testület 2015 februárjában döntött arról, hogy a 430-as és 4432-es utak kereszteződését átépítik körforgalommá. 

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá