Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Új gépjárművekkel végezhetik a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal munkatársai az agárigazgatási feladataikat. Tartós használtra ugyanis 35, hibrid meghajtású, 1400 köbcentis Suzuki autókat kaptak a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság, és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal jóvoltából. A későbbiekben pedig még két autóval bővül a flotta – olvasható a kormányhivatal honlapján.

Évente több mint 1 millió kilométert tesznek meg a kormányhivatal és az agrárosztályok munkatársai a megyében, hogy segítsenek

– mondta az átadáson Juhász Tünde. A kormánymegbízott a hódmezővásárhelyi kulcsátadón ismertette: az új gépjárműveket többek között a növény- és talajvédelmi, a földhivatali területeken dolgozók, az élelmiszerbiztonsági ellátással és állategészségügyi feladatokkal foglalkozó kollégák használják majd. Hozzátette: a Suzuki Vitarák és S-Cross-ok több mint 10 éves járművek használatát váltják fel.

Az elmúlt időszak bizonyította, hogy mekkora szükség van az agrárágazatra hazánkban

– jelentette ki Farkas Sándor, az Agrárminisztérium miniszterhelyettese Hódmezővásárhelyen.

Az afrikai sertéspestis, a madárinfluenza és a koronavírus kihívásaihoz megfelelő szaktudás és technikai háttér szükséges. Az új autók lehetővé teszik a gyorsabb és a pontosabb munkavégzést – hangsúlyozta Farkas Sándor.

A miniszterhelyettes arról is beszélt, hogy sok olyan hatósági feladat van, amely az agrárterület, a kormányhivatal és a Nébih közös munkája, az új gépjárművekkel pedig a szakemberek Csongrád-Csanád megyében mintegy 4200 négyzetkilométer területre tudnak majd eljutni, segítve az ott élőket – írja a csmkh.hu.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá