Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Csak az oltóponton fogjuk megtudni, hogy milyen típusú koronavírus elleni vakcinát tudnak nekünk adni – mondta a magyar oltási programról Orbán Viktor magyar miniszterelnök az Andrej Babiš cseh kormányfővel közös pénteki sajtótájékoztatóján a Euronews szerint. Erről a jelen lévő közszolgálati média nem számolt be.

Azt írják, Orbán arról beszélt, hogy aki nem kéri az éppen elérhető vakcinát, az a sor végére megy, és majd értesítik, ha lesz olyan oltóanyag, amilyet kér.

Így idézik a kormányfőt:

„Magyarországon az oltás önkéntes és ingyenes. Tehát amikor valaki elmegy az oltópontra – akik regisztráltak, azokat oltjuk be – ott közlik vele, hogy milyen vakcinát tudnak neki adni. És ha nem kell, akkor nem fogadja el, hanem elmegy a sor végére, és ha van olyan vakcina, amilyet szeretne, majd ismét értesíteni fogjuk.”

Ha csak a helyszínen derül ki, milyen oltóanyag áll rendelkezésre, annak fényében érdekes megoldás, hogy a kínai és orosz vakcinákkal szemben az emberek jelentős része még bizalmatlan. Más kérdés, hogy egyáltalán mit jelent a “sor vége”: a saját csoportot, a teljes oltási programot, vagy a kívánt oltóanyag beérkezéséről rögtön tájékoztatják-e az illetőt.

A Euronews rámutat, Orbán Viktor erről szóló mondatait sem a jelenlévő MTI, sem a Hír TV nem idézte, ők is csak az AP hírügynökség egyik nyersanyagában találták meg.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá