Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A Nemzeti Népegészségügyi Központ összeállítást közölt a koronavírus-elleni oltás előtti fontos tudnivalókról. 

Felhívják például a figyelmet, hogy az NNK nem bírálja el az olthatóságot, az kizárólag az oltás felvételekor az oltóorvos kompetenciája és feladata, ehhez szükség esetén igénybe veheti más szakorvos, illetve az oltandó kezelőorvosának segítségét.

Ehhez például tudni kell, hogy az oltásra érkezőnek van-e krónikus betegsége, a közelmúltban volt-e súlyos betegsége (különösen az elmúlt 3 hónapban), volt-e az elmúlt 2 hétben akut megbetegedése.

Érdemes továbbá összeírni azt is, hogy milyen gyógyszereket szedünk. 

A védőoltás előtt – a szokásos napi ritmusunknak megfelelően – igyunk és együnk, és amennyiben vérvételkor, védőoltáskor vagy injekció beadása kapcsán előfordult már ájulás, akkor vigyünk magunkkal egy palack vizet és esetleg szőlőcukrot is.

Mivel Magyarországon élünk, felmerülhet kérdésként, hogy a védőoltás után este otthon szabad-e alkoholt fogyasztani.

,,Az alkoholizmus tönkreteszi a szervezetet és így a védőoltásra adott immunválaszt is. Azonban a mérsékelt alkoholfogyasztás esetén ilyen káros hatást nem igazoltak”

– hozta közelebb a sajnálatos magyar rögvalóságot Nemzeti Népegészségügyi Központ.

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá