Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Szél Bernadett független országgyűlési képviselő Facebook-bejegyzésben közölte, hogy feljelentést tesznek Müller Cecília ellen hivatali visszaélés miatt. A tisztifőorvos által véletlenül Hadházy Ákosnak is kiküldött levele a politikus szerint feketén-fehéren bizonyítja, hogy Müller törvénytelenül tartja vissza a közérdekű adatokat.

Szél hozzáteszi, ,,a vonatkozó rendeletet elméletileg nem kamuzásra találták ki, és annak értelmében csak akkor lehetne visszatartani az adatokat, ha valószínűsíthető, hogy az igény teljesítése “a közfeladatot ellátó szerv veszélyhelyzettel összefüggő közfeladatai ellátását veszélyeztetné.” Ehhez képest Müller Cecíliánál a hosszabbítás nemcsak, hogy automatikusan, a veszélyeztetés mérlegelése nélkül történik, de valójában annak tudatában, hogy a hosszabbítás törvényes indokai nem állnak fenn.”.

A képviselő ezzel kapcsolatban nemrég alkotmányjogi panasszal fordult az Alkotmánybírósághoz.

Előzmények:

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő azt kérte, hogy az országos tisztifőorvos küldje el neki egy 17 milliárdos projekt szerződéseinek adatait és adjon lehetőséget a szerződésekbe betekinteni.

Az országos tisztifőorvos a szokásos 14 napos válaszadási idő lejártával emailben arra hivatkozva, hogy a kérelem teljesítése veszélyeztetné a járványügyi védekezést, 45 napra hosszabbította a határidőt.

Müller Cecília azonban azután elkövette az a bakit, hogy úgy írta a kollégáinak e-mailt, hogy Hadházy Ákosnak is elküldte azt. 

„Kedves kollégák! Erre nincs jobb szövegünk? Ez a veszélyezteti a feladat ellátást, miért kell beleírni? Egyszerűen miért nem hivatkozunk a jogszabályra, hogy 45 nappal meghosszabbítjuk az adatszolgáltatást és kész. Köszönöm szépen: Cili.”

Hadházy erre azt írta, hogy ezzel hivatalosan is elismerte Müller Cecília  egy országgyűlési képviselőnek szóló hivatalos levélben nem mondott igazat és hamis kifogással, törvénytelenül odázta el az információ átadását.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares