Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség letartóztatását indítványozta annak a román férfinak, aki a gyanú szerint közel 500 ezer doboz cigarettát próbált meg Romániába csempészni – közölte az ügyészség szerdán. (Fotó: illusztráció.)

A megalapozott gyanú szerint a férfi által vezetett kamiont a NAV járőrei vonták ellenőrzés alá 2021. február 8-án délután 4 körül az M43-as autópálya Nagylakhoz közeli szakaszán. A gyanúsított a fuvarokmányok szerint higiéniai termékeket szállított, azonban a jármű átvizsgálása során megállapítást nyert, hogy a rakomány kizárólag adózatlan, zárjegy nélküli cigarettát tartalmaz. Az áru kiskereskedelmi forgalmi értéke közel 750 millió forint, míg a jövedéki adó és ÁFA adónemben a vagyoni hátrány 566 millió forint.

A különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt indult eljárásban a főügyészség a szökés, elrejtőzés, valamint az eljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel tett indítványt a férfi letartóztatásának egy hónapra történő elrendelésére.

(ugyeszseg.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá