Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Maszk használata és távolságtartás mellett figyelmeztető sztrájkot hirdetett a Makói Gumiipari Szakszervezet február 17-én 12-14 óra között. A megmozdulás célja, hogy a dolgozók megkapják a kihirdetett juttatásokat és jobb munkafeltételeket biztosítsanak nekik. (Kiemelt fotó: 2021 januárjában a HR vezetőre várnak a ContiTech dolgozói/Makói Gumiipari Szakszervezet Facebook oldala.)

Az MGSZ felhívja a figyelmet, hogy ezt most minden munkavállaló számára meghirdetik, nem csak szakszervezeti tagok csatlakozhatnak. Gyülekezésre a gyár területén belül és kívül sincs lehetőség – belül a munkáltató nem engedélyezte, kívül a jogszabályok tiltják a vírushelyzet miatt. Ugyanakkor a szakszervezet kéri, hogy a résztvevők meleg ruhában és maszkban jelenjenek meg és tartsák a távolságot.

Aki sztrájkolni akar, az közvetlen felettesét előzetesen bármikor tájékoztathatja. Akik részt vesznek benne, azok legkésőbb a munkabeszüntetés előtti kötelesek nyilatkozni, ellenkező esetben a távollétük nem igazolt és jogsértést követnek el. A szakszervezet közlése szerint a sztrájkban való részvételt a munkáltató nem akadályozhatja meg.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá