Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Az egyre jobban felszínre kerülő belső feszültségeknek Makó városa és a lakoság issza meg a levét, a nekik bizalmat szavazók pedig csalódottak lehetnek. Cikkünkben összeszedtük az elmúlt hetek történéseit.

Czirbus Gábor váratlanul lemondott január közepén, majd Farkas Éva Erzsébet Varga Ferencet nevezte ki társadalmi megbízatású alpolgármesternek. Farkas Éva Varga személyéről elmondta: a kinevezésről a helyi Fidesz-frakcióval egyeztettek. Szempont volt, hogy olyan személyt válasszanak, aki Fidesz tag és a 2019. októberi választáson a legmagasabb eredményt érte el.

Czirbus lemondása után így reagált Dr. Bálint-Hankóczy Beatrix, Farkas Éva korábbi jegyzője:

,,Ez a hír sokféle érzést hozott elő nálam.Makón nem csak a jegyzők jönnek-mennek, most az alpolgármester is megy. A lényeg, hogy a “makói modell” működik és a siker titka az, hogy mindenki hibás, csak egyvalaki tökéletes.Gábor bízom benne, hogy az új munkádban örömödet fogod lelni. Minden jót kívánok!”

Varga Ferenc néhány nappal később bejelentette, hogy nem fogadja el a tisztséget. Azt közölte: ,,minden vélemény fontos és az ellenzék álláspontját is tiszteletben tartva” az a ,,demokratikus eljárás”, ha a testület is tud szavazni ez ügyben. Így Farkas Éva Erzsébet nehéz helyzetbe került, a helyettesítésére, munkájának segítésére nincs alpolgármester a városban.

Január végén gúnyolódó videó jelent meg Farkas Éva szövetségeseiről, de nem volt benne az összes fideszes képviselő. A polgármestert, férjét, munkatársait, makói fideszes képviselők egy részét láthatjuk, viccesnek szánt aláfestő hangokkal, különböző feliratokkal. A lejárató videóra a Makón élekből kitiltottak nevű csoportban bukkantunk rá, Mucsi Tamás önkormányzati képviselő osztotta meg. Bár elmondása szerint semmi köze a videóhoz, később kiderült, hogy a videóban szereplő fideszes Csermák Szilvia képviselő férje megfenyegette őt a saját háza előt – azt gondolva, hogy Mucsi alkotása a videó.

Ezt Mucsi rögzítette is, a felvétel szerint a fideszes képviselő férje később elkezdte szidni a fideszeseket a videó miatt.

Februárban Mágori András lépett elő: bejelentette, hogy lemondott a makói Fidesz-frakció vezetéséről. Érdekesség, hogy a Fidesz-közeli makohirado.hu szerint ,,a döntés hátterében a makói Fideszben az utóbbi hónapokban egyre élesebbé váló viták, belső ellentétek húzódnak.”

A héten Toldi János volt makói önkormányzati képviselő érdekes képet tett közzé. Egy 2014-es kampányfotót osztott meg annyi változtatással, hogy az ,,új korszak” szlogen fölé odaírta: ,,nélkülem.”

Városunk egykori önkormányzati képviselőjével telefonon beszéltünk. Elmondta, 2020. december 31-el kilépett a Fideszből. A közzétett kép pedig arra utal, hogy az új korszak már nélküle zajlik Makón.

Hogy mekkora belső ellentét van a makói Fideszen belül, azt csak sejthetjük az eddigiek alapján.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá