Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A Braunschweiger Zeitung információ szerint 88 egészségügyi dolgozóból 37 átmenetileg munkaképtelenné vált egy alsó-szászországi kórházban, miután a dolgozók múlt hét csütörtökön megkapták az AstraZeneca oltóanyagát. Ez az oltóanyag pont tegnap került a makói térség háziorvosaihoz. (Kiemelt kép: MTI/Balogh Zoltán.)

A braunschweigi Herzogin-Elisabeth Kórházban ideiglenesen felfüggesztették az oltást a vakcinával, mivel attól tartottak, hogy ha még többen kiesnek, az a kórház működésében fennakadásokat okozhat. Hasonló okok miatt átmenetileg az Emden Klinikán is szüneteltették az oltást, időközben azonban kedden engedélyezték a vakcináció folytatását.

A történtekről értesítették az oltóanyag biztonságáért felelős Paul Erlich Intézetet is. A szóvivő a lapnak azt mondta, vizsgálják, hogy az oltási reakciók különböznek-e a klinikai tesztek során tapasztaltaktól.

A gyártó szerint azonban nincs ok az aggodalomra, úgy tudják, az eddigi oltási reakciók nem térnek el az eddig ismertektől.

Mint ismert, idehaza a 18 és 60 év közötti krónikus betegek oltása kezdődött meg az AstraZeneca oltóanyagával.

Kedden 110 háziorvosnak osztotta ki ezt a vakcinát a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal, a makói járásban 21 háziorvos kapott az oltóanyagból.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá