Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A Makói Gumiipari Szakszervezet nyolcórás sztrájkot hirdetett február 20-án, 6-14 óra között a ContiTech makói gyáránál.

A felhívásuk szerint azt követelik, amit már a szerdai megmozdulásukon is: hogy a dolgozók megkapják a kihirdetett juttatásokat és jobb munkafeltételeket biztosítsanak nekik. 

A szabályok ugyanazok, mint legutóbb: a COVID szabályok betartása és aki sztrájkolni akar, az közvetlen felettesét előzetesen bármikor tájékoztathatja,  ellenkező esetben a távollétük nem igazolt és jogsértést követnek el. 

cég közleménye szerint a makói gyárban a kollektív szerződés megújítása júliusban kezdődött, és három szakszervezet – az MGSZ, a Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezete (MTSZSZ) és a Contitech Dolgozók Független Szakszervezete (CDFSZ) – együttműködésével folytatódott az év végéig. Ekkor az MGSZ visszalépett a tárgyalásoktól, majd februárban sztrájkbizottságot alakított.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá