Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A koronavírus okozta helyzet miatt egyes ágazatok súlyos helyzetbe kerültek. Százezrek veszítették el a munkájukat, megélhetésüket, ez az állapot pedig tarthatatlan – fogalmazott oldalunknak Szabó Róbert.

A Jobbik makói szervezetének alelnöke kifejtette: a vendéglátósok a válság talán legnagyobb kárvallottjai. A legszigorúbb biztonsági előírások mellett, de el kell mozdulnunk az újranyitás irányába, hiszen az érintettek az utolsó utáni tartalékaikat élik fel.

A Jobbik hónapok óta követeli a kormánytól, hogy nyújtsanak 80%-os bértámogatást a bajba került magyar munkavállalóknak, legutóbb pedig azt kértük a kormánytól, hogy tegyenek lépéseket annak érdekében, hogy a vendéglátó egységek legalább a teraszhelyiségeiket kinyithassák. A kormány lesöpörte javaslatainkat az asztalról

– fogalmazott Szabó.

Úgy véli, ezek fényében álszent azt a kormányzati kommunikációt, mi szerint a kaszinókra (melyek zömükben kormány-közeli tulajdonossal rendelkeznek) a járványhelyzet ellenére sem vonatkoznak a korlátozási szabályok.

Itt az ideje, hogy fokozatosan, szigorú biztonsági szabályozással – első körben a vendéglátó egységek, edzőtermek és minden bezárt szolgáltató csökkentett létszámú megnyitásával – elmozduljunk az újra nyitás felé

– jelentette ki oldalunknak Szabó Róbert.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá