Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Ellentmondásos számadatok hangzottak el a mai sztrájk kapcsán. Mindenesetre a 8 órás megmozdulás rendben lezajlott.

A teljes műszakos sztrájk 6 órakor kezdődött és 14 óráig tartott. Az akcióban a munkavállalók 85 százaléka, becslések szerint 300-nál több gumigyári munkás vett részt, ami a vártnál lényegesen nagyobb arány – adta hírül az akció végén a Makói Gumiipari Szakszervezet, valamint a Gumiipari Szakszervezeti Szövetség. A GSZSZ elnöke, Radics Gábor elmondta, sokan fel sem vették a munkát a műszak kezdetén, mások viszont menet közben csatlakoztak a sztrájkolókhoz, így egyre többen lettek.

Hornyacsek Zoltán, a Continental Magyarország Országos vállalati kommunikációs vezetője arról tájékoztatta a portfolio.hu-t, hogy a szerdára szervezett kétórás sztrájkon 120 fő, a mai, szombati nyolcórás munkabeszüntetésen 98 fő vett részt az 1.700 dolgozóból.

A gumigyári dolgozók a kedvezőtlen munkakörülmények, egyebek között a túl sok túlóra és a tíz évnél hosszabb ideje ott dolgozók plusz juttatásainak elvétele ellen tiltakoznak.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá