Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Szijjártó Péter külügyminiszter egyszer s mindenkorra pontot tett az olyan álhírekre, miszerint az Orbán-kormány tucatnyi kormánypárti médiumot üzemeltet, és nemrégiben elhallgattatta volna a kritikus rádiót, a Klubrádiót.

A román Digi24 TV-nek adott interjújában már az elején azonnal leszögezte a hazai médiapiac helyzetét illetően, hogy

ezek nem igazságosak és nem igazak. Teljes mértékben vissza kell utasítanom minden olyan hazugságot az országommal, a kormányommal kapcsolatban, mely szerint nem biztosítjuk a sajtószabadságát.

Szijjártó rávilágított az igazságra is, amit maga az EU sem lát: “a magyar sajtóorgánumok többsége kormányellenes álláspontot képvisel“, majd mindezt megfejelte azzal, hogy szerinte a médiapiacnak nincs olyan szeglete, ahol a legnézettebb, leglátogatottabb és leghallgatottabb orgánumok egy picit is baráti módon állnának a kormányhoz.

Bár a riporter megemlítette a magyar politikusnak, hogy ezek szerint akkor az egész nyugat-európai, európai uniós sajtó hazudik a magyarországi sajtószabadság kapcsán, Szijjártó a leghazafiasabb határozottsággal, félelmet nem tűrő tekintettel rávágta, “igen, ezt állítom”.

A külügyminiszter emberére talált az interjúztató képében, aki még ezt követően sem mondott le teljes egészében a témáról, így adta magát a következő kérdés, vagyis, hogy mi lehet a hazugságok oka. Természetesen a rutinos Szijjártónak erre is akadt betonbiztos, megcáfolhatatlan válasza, mely szerint a magyar kormány következetes antiliberális fellépése állhat a dolog mögött.

A liberális mainstream nem tudja megemészteni azt, hogy van egy kormány, amelyik erős, konzervatív, kereszténydemokrata, patrióta politikát folytat és sikeres

– újságíró legyen a talpán, aki ezt a reakciót ki tudja kezdeni, ami ezután jött már csak hab volt a narancstorta tetején. Szijjártó hosszasan elmorfondírozott azon, hogy minden lapnak megvan a joga ahhoz, hogy a kormány barátja legyen, és ha ez bekövetkezik, nem szabad messzemenő következtetéseket levonni.

Én nem tudom elfogadni azt, hogy az olyan sajtóorgánumok, amelyek történetesen pozitívan viszonyulnak a kormányhoz, rögtön minősítve lesznek, miszerint kormányzati irányításúak, kormányzati tulajdonúak, kormányzati rabszolgák és hasonlók

 – ezzel a külügyminiszter Bruce Leet is megszégyenítő mozdulatsorral ártalmatlanította a Román médium munkatársát, akinek a szeme valószínűleg azóta is káprázik, míg az EU rosszindulatú tagjai megtudhatták, hogy a magyar médiapiac helyzetét illetően nincs itt semmi látnivaló, hiszen az ellenzéki sajtó van többségben, mindemellett azok a médiumok, amik a kormánnyal szimpatizálnak teljesen normálisnak mondható. 

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá