Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Ahogy azt ígérték, az ellenzék nem szavazta meg az újabb 90 napos rendkívüli felhatalmazást Orbán Viktor számára, ugyanakkor nemet mondtak a kormányzat kisstílű húzására is, mely arra kötelezte volna az Országgyűlés egészét, hogy elismerjék a koronavírus-járvány elleni eddigi védekezés sikerességét.

Az Országgyűlés fideszes többsége hétfőn az újabb felhatalmazást 133 igen, 55 nem és egy tartózkodás mellett szavazta meg.

Tehát miközben egyre több a kérdés vakcinákkal, illetve a harmadik hullámmal kapcsolatban, és miután mindezek ellenére beindult ,,az újranyitásról szóló nemzeti konzultáció is”, Orbán Viktorék újabb felhatalmazást kaptak a kormány jövőben meghozandó intézkedéseivel kapcsolatban. 

Az Országgyűlés külön jóváhagyta azt a kormánydöntést, amellyel a tavaly november elején kihirdetett veszélyhelyzet ideje alatt kiadott egyes kormányrendeleteket a 2021. február 7-én hatályos szövegükkel újból hatályba léptették.

A hétfőn elfogadott jogszabály rendezi az időközi választások és népszavazások kérdését is, kimondva, hogy a veszélyhelyzet megszűnését követő napig időközi választás és népszavazás nem tűzhető ki, a már kitűzöttek pedig elmaradnak. A ki nem tűzött és az elmaradt választásokat, népszavazásokat a veszélyhelyzet megszűnését követő 15 napon belül kell kitűzni.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares