Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A törvény értelmében veszélyhelyzetben a polgármesterek egyedül határozhatnak az adott településen. Így történik ez Makón is, ahol a város idei költségvetésében 0 forintot tervezett be a nyugdíjas klubok támogatására Farkas Éva Erzsébet.

,,Hála és köszönet klubvezetőinknek, akik a járványügyi helyzetben is segítik közösségeiket”

– írta február 20-i bejegyzésében a polgármester. A kluboknak valóban csak hála jut, hiszen az idei költségvetésből kiderül, 0 forint önkormányzati támogatásra számíthatnak:

A város szépkorúi ugyanakkor nem maradnak támogatás nélkül: 34 millió forint van betervezve ,,időskorúak juttatására“, ez vélhetően a képviselők által átadott Edenred utalványokat jelenti.

A költségvetésből kiolvasható az is, hogy nem kapnak támogatást a polgárőrök, a Művésztelep, helyi művészeti csoportok, egyesületek, egyházak, civil- és sportszervezetek sem.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá