Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Az Operatív Törzs ugyan egyelőre nem tartja indokoltnak az iskolák digitális oktatásra történő átállását, Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ vezetője a Hír Tv-ben arról beszélt, szerinte megfontolandó lenne két hétre bezárni a tanintézményeket.

Galgóczi Ágnes – aki maga is gyakran szerepel az operatív törzs sajtótájékoztatóin –, a kormánypárti televízió műsorában arról beszélt, a járványügyi adatok azt mutatják, a gyerekek között is erőteljesen terjed a fertőzés, így el kellene gondolkodni azon, hogy újra teljesen digitális legyen az oktatás.

Úgy véli azonban, elég lenne csak két hétre átállni, hiszen ennyi idő alatt annyit lehetne haladni az oltásokkal, hogy hatékonyan meg lehessen fékezni a járványt. 

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) egyébként pénteken nyílt levélben kérte Orbán Viktort arra, hogy a harmadik hullámban felfutó fertőzések miatt rendelje el a távoktatást.

Galgóczi arról is beszélt, a kontaktusok számának csökkentésére érdemes lehet bevezetni a tavaszihoz hasonló rendszert, azaz: két hétig csak az alapvető fontosságú üzletek, élelmiszerboltok, gyógyszertárak, bankok és posták legyenek nyitva.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá