Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Letiltották, ezért a továbbiakban nem követhető nyomon az OE-LEM lajstromszámú Bombardier 6000-es luxus magángép útvonala az egyik legnagyobb online gépkövető oldal, a FlightAware rendszerében.

Február végén ezen az oldalon figyeltünk fel rá, hogy a magyar kormány, valamint a magyar kormány holdudvarának tagjait rendszeresen szállító, formailag osztrák bejegyzésű gép friss szokása szerint, gyakorlatilag menetrend szerűen ismét a Maldív-szigetekre repült.

Amikor gép visszatért Magyarországra, az Alfahír, repülőtéren megjelent kollégáit biztonsági személyzet tartotta távol a helyszíntől, majd hazafelé is követték.

Ugyanakkor a továbbiakban a flightaware.com-on nem láthatjuk, merre jár az OE-LEM-gép, mert a honlap szerint a nyilvános nyomonkövetést bizonyos európai, kormányzati adatvédelmi szabályzatra hivatkozva letiltották.

Persze ez nem jelenti azt, hogy többé ne tudnánk, mikor menekülnek a magyar kormány tagjai, valamint gazdasági holdudvarának arra érdemes személyei az itthoni kijárási korlátozások elől a Maldív-szigetekre. Maradtak még olyan oldalak, ahol elérhetőek a gép adatai, a RadarBox szerint az OE-LEM legutóbb március 1-jén tért haza a Maldív-szigetekről, és azóta nem is hagyta el Budapestet.

Ám mivel a FlightAware rendszeréből egyértelműen utólagos tiltás miatt került ki a gép, feltételezhető, hogy a többi oldalról is el fog tűnni.

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá