Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A március 8-tól kezdődő országos korlátozások miatt a sztrájkhelyzet azonnali feloldását látja szükségesnek ,,a munkatársaink és családjaik védelmének érdekében” a makói Contitech Fluid Automotive Hungária Kft.

Mint közleményükben írták: „jövő hétfőtől alkalmazkodnunk kell az új körülményekhez, a kisgyermekes szülőknek megoldást kell találni az óvodák és iskolák átmeneti bezárásának következményeire és a további intézkedésekre is fel kell készülnünk, az egészségünk védelmében. Ezért ma délután azt a döntést hozta vállalatunk, hogy felajánljuk a korábbi kollektív szerződés visszaállítását határozott időre, 2021. év végéig.“

„Az így helyreállítandó munkabéke mellett 2021. december 31- ig mindhárom szakszervezetünk bevonásával szeretnénk az új kollektív szerződést megkötni”

– írja a Continental. A cég abban bízik, hogy az érdekképviseletek támogatják a lépést, ehhez egyeztetésére is hívták őket csütörtök estére.

A makói gumigyárban kedden kezdtek határozatlan idejű sztrájkba a dolgozók, akik a korábban felbontott kollektív szerződésük visszaállítását követelték. Az érintettek tavaly decemberig folytattak – megszakításokkal – tárgyalásokat, de nem tudtak egyezségre jutni. A Makói Gumiipari Szakszervezet ezért szervezett előbb kétórás figyelmeztető sztrájkot, később 8, majd múlt csütörtökön 24 órás munkabeszüntetést. A sztrájkolók többek között a korlátlanul elrendelhető túlórák és a 10 évnél régebb óta a cégnél dolgozók pluszjuttatásainak elvétele ellen küzdöttek.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá