Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Gulyás Gergely és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a szokásos csütörtöki kormányinfót rendhagyó módon a Karmelita kolostorban tartották. A Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta, a kormány tegnap és ma délelőtt is ülésezett. Meghallgattak járványügyi szakértőket, virológusokat és járványmatematikusokat, illetve az Operatív törzset is.

Gulyás beszédét az elmúlt napok koronavírus-számainak ismertetésével kezdte, elmondta, a harmadik hullám nagyon erős. Úgy fogalmazott, nemcsak azért kell most zárnunk, hogy megvédjük az emberek egészségét, hanem azért is, hogy mielőbb újra nyithassunk.

Gulyás Gergely bejelentette, eddig a következő döntések születtek:

Oktatás: az óvodákat és az általános iskolákat április 7-ig bezárják, a digitális oktatás részleteit az Emmi oktatási államtitkársága dolgozza ki. A középiskolákra és egyetemekre vonatkozó szabályok változatlanok maradnak.

Március 8-tól március 22-ig, két hétre bezárják az üzleteket, ez alól kivételt képeznek az élelmiszerboltok, drogériák, gyógyszertárak és benzinkutak.

Március 8-tól, március 22-ig minden szolgáltatás szünetel, kivéve ez alól a magánegészségügyi szolgáltatásokat, a részlet szabályokról holnap lesz döntés az Operítv törzs ülésén.

Bezárják a konditermeket, zárt kapuk mögött kerülhet sor az igazolt sportolók versenyeire.

A parkok, arbotrétumok nyitva lesznek, a szabadtéri sportolás  megengedett, ha betartják a másfél méteres távolságot.A munkavégzés is megengedett, de ahol van mód a home office-ra, azt ki kell használni.

A maszkhasználat mindenhol kötelező lesz a közterületeken.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá