Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A Makói Gumiipari Szakszervezet sztrájkbizottsága köszöni mindenki támogatását, szerintük a példaértékű helytállás, kitartás és erőfeszítés meghozta gyümölcsét. Mint azt megírtuk: az újabb korlátozások miatt a Continental hajlandó visszaállítani a régi kollektív szerződést.

A szakszervezet közleményében kifejtette: a kölcsönzött munkatársaknak nem volt választása a részvételt illetően, de nekik is köszönik, hogy lélekben támogatták a többieket. A szakszervezet szerint közösség lettek és ,,nem csupán hangzatos szlogenek által, hanem egy közös és egyedülálló ügy” véghezvitelével.

Azt írják: győztünk, visszakapjuk a régi kollektív szerződést, ugyanakkor a közösen kidolgozott új szerződés megalkotására alig 10 hónap van. Szerintük nekik is le kell vonni a konzekvenciát, mely szervezet tett értük érdemben és jó-e, ha két, vagy három szakszervezet működik egy munkáltatónál.

,,Meggyőződésünk, hogy a munkáltatóval közösen létrehozhatunk egy új Kollektív Szerződést, ami nektek is megfelel”

– zárul az MGSZ közleménye.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá