Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A városi piac az eddigi nyitvatartás szerint működik továbbra is. Az ott lévő üzletekre viszont a bejelentett korlátozások érvényesek – derült ki Farkas Éva Erzsébet pénteki tájékoztatóján.

A polgármester által elmondott legfontosabb információkat pontokba szedtük:

  • Látványos hatása lesz a korlátozásoknak húsvétra. Március 22-től fokozatos nyitás lehet.
  • Hétfőn és kedden minden makói háztartásba két FFP2-es maszkot és 2 darab, 60 milliliteres kézfertőtlenítőt juttatnak el.
  • Újra megnyílt a covid-osztály Makón, a sebészeti osztálytól vittek át plusz ágyakat.
  • A kormányrendelet alapján a városi piac az eddigi nyitvatartás szerint működik továbbra is. Az ott lévő üzletekre viszont a bejelentett korlátozások érvényesek.
  • A gyermekfelügyeletet nem szervezik meg az óvodákban. A bölcsődékben az eddig munkarend van érvényben. Az iskolákban digitális oktatás lesz.
  • A Maros-part és a lombkorona sétány az eddigiekhez hasonlóan látogatható.
  • A már ismert helyeken kívül (élelmiszerbolt, benzinkút, stb.) többek között a mezőgazdasági, kertészeti üzletek, állateledelt, takarmányt forgalmazó üzletek nyitva maradhatnak. Továbbá a pénzügyi, szociális, postai, szolgáltatások, járműszervíz, informatikai, temetkezési szolgáltatások is igénybe vehetők.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá