Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Az az elérhetőség pedig csak szombat délre derült ki, ahová a hibás lakcím adatokat jelezni lehet.

A csütörtökön beharangozott, majd pénteken lemondott hétvégi AstraZeneca kampányoltás kapcsán kiderült, hogy a lemondó sms-ek dacára az oltópontokon személyzet és vakcina is várja az embereket. Szombaton sokan telefonhívást kaptak, mégiscsak menjenek az oltásért. 

Baranyi Krisztina, ferencvárosi polgármester is egy olyan személy oltási igazolását osztotta meg Facebook-oldalán, aki a lemondó sms ellenére próbált szerencsét az oltóponton, ahol meg is kapta szombaton az AstraZeneca-vakcinát, amiről korábban központi oldal azt írta, hogy ezen a hétvégén nem oltanak vele.

Oltásügyben hivatalosan kora délutánig csupán azt tudhattuk meg, hogy „a hétvégén újabb százezer ember kaphatja meg az oltást”. Ezt Kovács Zoltán közölte az MTI-vel. A hír szerint az oltások tovább folynak a hétvégén, de arra nem tért ki, hogy a káoszba fulladt tömeges oltással mi a helyzet.

Az Operatív Törzs végül válaszolt a hvg.hu kérdésére, és elismerték, hogy azok, akik ma elmentek az oltópontokhoz, megkapták a vakcinát. A felfordulás közepén ezzel magyarázták a helyzetet: „Az oltóanyag az oltópontokon van, aki megjelent és jogosult az oltásra, az meg is kapta.”

A miniszterelnök videósorozatának ma délutáni második részében beszélt arról, hogy folyik a tömeges oltás.

A koronavirus.gov.hu oldalon – amit tájékozódásra hiteles forrásként ajánl rendszeresen az operatív törzs –  azonban mindennek azóta sincs semmi nyoma.

A rejtélyes szám

Orbán Viktor már péntek reggel beszélt egy telefonszámról, amin közvetlenül is lehet jelezni, ha valaki problémát észlel. Így például akkor is ezen a számon lehetett volna szólni, amikor kiderült, hogy át kell utazni a fél országot az oltáshoz. Csakhogy ezt az elérhetőséget senki nem ismerte. Hiába kérdezett rá a riporternő is, nem tudta fejből megmondani a miniszterelnök, és később az operatív törzs tájékoztatóján se árulták el, hogy hol jelezheti, akinek valamilyen gondja akad.

Több mint egy nappal később, szombat dél után nem sokkal végre kiderült: a 1818 telefonszámon és emailben, az adatvedelem@neak.gov.hu címen lehet kérni a pontatlan adatok javítását.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá