Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Emelkedik a maszkviseléssel kapcsolatos szabályszegések száma – közölte az operatív törzs ügyeleti központjának helyettes vezetője szerdán.

Kiss Róbert alezredes elmondta, hogy a maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt kedden 525-ször intézkedtek a rendőrök, így a járványügyi készültségi időszak védelmi intézkedéseiről szóló kormányrendelet szeptember 21-ei hatályba lépése óta 29 484 rendőri intézkedés történt a maszkviselési szabályok figyelmen kívül hagyása miatt.

A közterületi maszkviselési szabályok megszegése miatt kedden 170 embert figyelmeztettek, 199 főt megbírságoltak, míg 156 személyt feljelentettek.

További 22 emberrel szemben azért intézkedtek, mert buszon, villamoson, megállóban nem volt rajtuk maszk, 28-en pedig üzletekben, bevásárlóközpontokban nem viselték a védőeszközt.

Kedden a kijárási tilalommal kapcsolatos szabályok megsértése miatt 339 emberrel szemben intézkedtek a rendőrök. Közülük 14-en a kutyasétáltatás 500 méteres körzetére vonatkozó rendelkezést, négyen pedig a közterületen való csoportosulás tilalmát szegték meg. 

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá